کتاب‌های عمومیمعرفی کتاب

معرفی کتاب زندگی ۳؛ انسان‌بودن در عصر هوش مصنوعی

کتاب «زندگی ۳.۰؛ انسان‌بودن در عصر هوش مصنوعی» (Life 3.0) اثر «مکس تگمارک» (Max Tegmark) استاد فیزیک دانشگاه MIT و رئیس مؤسسۀ «آینده زندگی» است. تگمارک، که مؤلف کتاب «جهان ریاضیاتی ما» نیز می‌باشد و در بسیاری از مستندهای علمی شرکت داشته است، در این اثر بسیار مهم که بر پژوهش‌های ژرف او استوار است، ما را به عمق اندیشه دربارۀ هوش مصنوعی و وضع بشر می‌برد و با سوالات اساسیِ و مهم زمانه‌مان روبرو می‌کند.

موضوع و پیام کتاب

تگ‌مارک در این اثر به کنجکاوی درباره آینده می‌پردازد و ما را به دنیای بزرگ و عمیق هوش مصنوعی می‌برد و با اساسی‌ترین سؤالات زمانه آشنا می‌کند.

آیا انسان با کمک ربات‌، بدون این که درآمد یا هدف زندگی‌اش را از دست بدهد، می‌تواند به آسایش برسد؟ چگونه مطمئن شویم که سامانه‌های هوش مصنوعی آینده، بدون این که خراب شوند، نادرست عمل کنند یا هک شوند، آنچه را که ما می‌خواهیم انجام می‌دهند؟ آیا باید از تسلیحات سلاح‌های خودکار و کُشنده، هراسان باشیم؟ آیا هوش مصنوعی به ادامه حیات ما کمک خواهد کرد یا این ماشین‌ها سرانجام همهٔ شغل‌های ما را می‌دزدند و در آخر جایگزین ما می‌شوند؟

کتاب «زندگی ۳.۰؛ انسان‌بودن در عصر هوش مصنوعی» ما را با چالش‌برانگیزترین مسائل روز در زمینۀ هوش مصنوعی آشنا می‌کند. از اَبَرهوش گرفته تا معنا و آگاهی و مرزهای فیزیکیِ نهاییِ حیات در کیهان. و به ما آگاهی می‌دهد تا به بحثی که شاید مهم‌ترین بحث زمانۀ ما باشد بپیوندیم.

کتاب «زندگی ۳.۰؛ انسان‌بودن در عصر هوش مصنوعی» نوشتهٔ «مکس تگمارک» با ترجمهٔ «میثم محمدامینی» در «نشر نو» چاپ شده است.

درباره نویسنده این کتاب

مکس تگمارک یکی از مشهورترین دانشمندان در زمینه فیزیک و هوش مصنوعی است. او استاد فیزیک در موسسه Massachusetts Institute of Technology (MIT) بوده و همچنین بنیانگذار و رئیس مؤسسه آینده زندگی است. تگمارک با تألیف کتب، مقالات، و شرکت در مستندسازی‌های علمی، به شهرت و تأثیرگذاری زیادی در زمینه‌های فیزیک و هوش مصنوعی دست یافته است. او معمولاً به دلیل اندیشه‌های نو، ماجراجویی، و آینده‌نگری‌اش شناخته می‌شود.

تگمارک همواره در تحقیقات و نوآوری‌های خود به دنبال ارتباط بین فیزیک، هوش مصنوعی، و آینده‌نگری بوده است. او مفاهیم پیچیده فیزیکی را با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی مورد بررسی قرار داده و درک بهتری از جهان طبیعی به مخاطبان ارائه داده است. همچنین، او به عنوان یک فیلسوف و آینده‌نگر نیز شناخته می‌شود و در کتب و مقالات خود به بررسی اثرات اجتماعی و فرهنگی پیشرفت‌های علمی و فناوری می‌پردازد. به عنوان یکی از شخصیت‌های برجسته در حوزه علم و فناوری، تگمارک تأثیر بسزایی بر تفکرات و آینده‌نگری در جوامع علمی و فناوری داشته است.

بخشی از متن کتاب

اما چیزی که سایر کارکنان شرکت نمی‌دانستند این بود که امگایی‌ها این تصویر ساختگی از خودشان را هوشیارانه شکل داده بودند تا رازی را پنهان سازند: آنها به تحقق جسورانه‌ترین برنامه در تاریخ بشریت بی‌اندازه نزدیک بودند. مدیرعامل پرجذْبه‌شان کسانی را برای عضویت در این گروه دستچین کرده بود که نه‌فقط بهرهٔ هوشیِ بسیار بالایی داشتند، بلکه بسیار بلندپرواز و آرمان‌خواه و متعهد به یاری بشریت بودند. مدیرعامل همیشه به آنها تأکید می‌کرد که برنامه‌شان فوق‌العاده خطرناک است و اگر دولت‌های قدرتمند از آن آگاهی یابند، تقریباً به هر کاری -از جمله آدم‌ربایی- دست می‌زنند تا آنها را متوقف کنند، و حتی ترجیحشان این است که کد برنامه‌هایشان را بدزدند. اما چون هیچ‌کدام جا نزدند و همه برای فعالیت در این زمینه اعلام آمادگی کردند، دقیقاً به همان دلیلی که بسیاری از فیزیکدانان برجستهٔ جهان برای همکاری در ساخت سلاح‌های هسته‌ای به پروژهٔ مَنهَتن پیوستند: چون متقاعد شده بودند که اگر خودشان این کار را اول انجام ندهند، کسان دیگری انجام خواهند داد که شاید چنین اهداف و آرمان‌های والایی نداشته باشند.

برنامهٔ هوش مصنوعی آنها، که نام پرومِتِئوس بر آن گذاشته بودند، پیوسته پیشرفت می‌کرد و توانایی‌های بیشتری به دست می‌آورد. اگرچه قابلیت‌های شناختی‌اش در بسیاری از حوزه‌ها، مانند مهارت‌های اجتماعی، هنوز خیلی عقب‌تر از انسان‌ها بود، اما امگایی‌ها خیلی زحمت کشیده بودند تا آن را در انجام یک وظیفهٔ خاص فوق‌العاده توانمند سازند؛ یعنی در برنامه‌ریزی سامانه‌های هوش مصنوعی. آنها آگاهانه چنین راهکاری را انتخاب کرده بودند، زیرا استدلال انفجار هوش را که ریاضیدان بریتانیایی اروینگ گود۳ در ۱۹۶۵ مطرح کرده بود پذیرفته بودند. استدلال گود از این قرار است: «ماشینِ فوق‌هوشمند را ماشینی تعریف می‌کنیم که بتواند در همهٔ فعالیت‌های فکری، از هر انسانی، هر اندازه هم که هوشمند باشد، بسیار فراتر عمل کند. طراحی ماشین‌ها هم یکی از همین فعالیت‌های فکری است، پس یک ماشین فوق‌هوشمند می‌تواند ماشین‌هایی طراحی کند که حتی از خودش هم بهتر باشند؛ و بنابراین بی‌تردید «انفجار هوش» رخ می‌دهد، و هوش ماشین‌ها از سطح هوش انسان بسیار فراتر خواهد رفت. بنابراین نخستین ماشین فوق‌هوشمند آخرین اختراعی است که انسان به آن نیاز خواهد داشت، (پس از این اختراع، هیچ اختراع دیگری لازم نیست)؛ البته با فرض آنکه این ماشین به اندازه‌ای مطیع انسان باشد که به ما بگوید چگونه باید بر آن تسلط داشته باشیم».

نویسندهمکس تگمارک
مترجممیثم محمدامینی
انتشاراتنشر نو
دسته‌بندیکتاب‌های عمومی
سال انتشار1397
تعداد صفحات549

خرید گیفت کارت اپل از تاپ گیفت

تاپ گیفت به عنوان سریع‌ترین و قابل اعتمادترین وبسایت در زمینه خرید گیفت کارت اپل شناخته می‌شود. با ارائه خدمات سریع و با کیفیت، تاپ گیفت تجربه‌ای بی‌دردسر و راحت را برای شما در خریدهای درون برنامه‌ای اپل فراهم می‌کند. اگر قصد دارید از اپ‌استور، آیتونز یا حتی برای تمدید اشتراک‌های خود از گیفت کارت اپل استفاده کنید، گیفت کارت‌های تاپ گیفت پاسخگوی تمام نیازهای شما هستند. با اعتماد به تاپ گیفت، از خرید گیفت کارت آیتونز لذت ببرید و از مزایای آن بهره‌مند شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا